İnovatif Fikirler Hızlı Çözümler

se partner
se ecoxpert
knx partner
Bize Sorun
Bizi Arayın
Teklif İsteyin

Arya Otomasyon Proses Otomasyonu

Söz konusu bir işletme veya büyük bir firma olduğunda burada çalışan insanların ve aynı zamanda makinelerin iş bölümü yapabilmesi için otomasyon yönteminden yararlanılmaktadır.

Söz konusu bir işletme veya büyük bir firma olduğunda burada çalışan insanların ve aynı zamanda makinelerin iş bölümü yapabilmesi için otomasyon yönteminden yararlanılmaktadır. Bahsi geçen bu işletmede makinelerden daha fazla insan olduğu zaman elde edilen sistem yarı otomatik olmaktadır. Ancak makinelerin ağırlıkta olması halinde bu sistem tam otomatik olacaktır.

Proses otomasyonu ise bir otomasyon sistemi olduğu zaman bu sistemin tek bir merkez üzerinden kontrol edilmesini sağlamaktadır. Yapılan bu kontrol kapsamında verilerin kaydedilmesi ve arşiv haline getirilmesi ve aynı zamanda verilerin işlenmesi ile birlikte üretim planlaması ve sistem kontrolü üzerinde yapılması beklenen değişikliklerin sağlanmasına büyük katkı sunmaktadır.

Bizler de teknolojinin değişmesi ve gelişmesini göz önünde bulundurarak bu sistemin pek çok işletme tarafından kullanılabilir olmasını amaçlıyoruz. Özellikle bünyemizde yer alan ve bugüne kadar pek çok başarılı projeye imza atan profesyonel ekibimiz sayesinde amaçlarımıza her geçen gün daha da yakın olduğumuzu hissediyoruz. Söz konusu proses otomasyonu olduğunda bu alanda başvuruda bulunan müşterilere sonsuz destek sunmaktan da çekinmiyoruz.

Büyük bir işletmenin kusursuz bir şekilde yönetilmesi ve aynı zamanda elde edilen ürünlerin de aynı şekilde kusursuz olabilmesi için proses otomasyonuna ihtiyaç duyulmaktadır. Tam da bu noktada sahip olduğumuz imkanlar neticesinde bu hizmetten yararlanmak isteyen müşterilerimize proses otomasyonu ile alakalı olarak gereken desteği sağlamaya devam ediyoruz.

Proses Nedir?

Genel olarak bir küme şeklinde özetlenen proses; söz konusu bir işletmenin sistemine giren ve birçok farklı işlem görerek çıkan ve aynı zamanda bahsi geçen işlemler süresince somut bir şekilde değerlendirilebilen bir kavramdır. Aynı zamanda prosesin tek başına bir faaliyet olabilmesi gibi faaliyetler arasında olması da görülebilecek detaylar arasında yer almaktadır.

Bahsi geçen bu kavram, sahip olduğu kaynakları, bünyesinde yer alan ekipleri ve diğer ekipmanları ile kapsamlı bir unsur olarak da tanımlanabilmektedir. Birçok faaliyet için geçerli olma özelliğine sahip olan prosesler; yinelenebilir, ölçülebilir ve en önemlisi kontrol edilebilir faaliyetleri kapsaması ile ön plana çıkmaktadır. Üretim ve satış aşamalarının tamamı için de değerlendirilebilir.

Proseslerin Özellikleri

Proseslere bakıldığı zaman ilk girdi halindeyken belli başlı işlemler görerek çıktığı için farklı şekillerde sonuçlanabilmektedir. Bahsi geçen bu işlemler somut ve soyut olmak üzere iki kavram üzerinden incelenmektedir.

Proses sonucunda oldukça kapsamlı bir bilgi birikiminin oluşması, faaliyetlerin bu birikime bakılarak yeniden başlatılmasına zemin hazırlayabilmektedir. Aynı zamanda geri besleme yöntemi ile birlikte bahsi geçen proseslerin sona ermesi de engellenebilmektedir. Peki, proseslerin sahip olduğu en temel özellikler nelerdir?

  • Tekrarlanabilir özellikte olmalıdır.
  • Dönüştürülebilir sonuçlara ulaşmalıdır.
  • Geri besleme yöntemine imkan tanımalıdır.

Bu özelliklere sahip olması sayesinde hemen her firmanın başarılı sonuçlara ulaşmasını sağlayan bu prosesler, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan ve aynı zamanda tercih edilen detaylar arasında yer almaktadır.

Proses Otomasyonu Nedir?

Otomasyon sistemleri kapsamında ele alınan proses otomasyonu, hem makine hem de işletme bünyesinde yer alan ekiplerin iletişim halinde olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda asıl işletme sisteminin tek bir merkez üzerinden kontrol edilebilmesine imkan tanıyan bu sistem, yaşanabilecek karışıklıkların da ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Proses otomasyonu kapsamında ana işletme sistemi bünyesinde belirli alanlara yerleştirilmiş olan algılayıcı ve diğer sensörler yardımı ile toplanan tüm veriler, uzun süre boyunca saklanabilmektedir. Bu da ileri dönük projelerde eski verilere ihtiyaç duyulması halinde toplanan verilerin kolaylıkla bulunmasını sağlamaktadır. Kısacası büyük bir işletmenin kusursuz bir şekilde işleyebilmesi için bu sistemin kurulması faydalı olacaktır. Böylece ortaya çıkabilecek riskler, minimum seviyeye kolaylıkla indirilebilir.

Proses Otomasyonu Kullanım Yerleri

Günümüzde insan yaşamına katkıda bulunan pek çok sektör vardır. Bu sektörlerin her geçen gün gelişmesi ve yeni bir hizmet ile kendilerini göstermesi, hayatın iyi yönde ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Özellikle büyük işletmelerin kusursuz sonuçlara varmasında etkili olan proses otomasyonu, yer aldığı sektörlerde ürünlerin ve hizmetlerin başarılı olmasına yardımcı olmaktadır.

Birden fazla alanda kullanımı bulunan bu uygulamaya bakıldığı zaman, bahsedilebilecek belli başlı sektörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Cam sektörü
  • Enerji sektörü
  • Tekstil sektörü
  • Yiyecek ve içecek sektörü
  • Kimya sektörü
  • İlaç sektörü

Sıralanan bu alanlarda tercih edilen proses otomasyonu, insanların bu alanda üretilen hizmetlerden faydalı bir şekilde yararlanmasına olanak sunmaktadır. Bu da daha pek çok sektörün gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Proses Otomasyonu Faydaları

Birden fazla faydaya sahip olması ile bilinen bu uygulama, aşağıda sıralanan özellikleri ve avantajları sayesinde pek çok sektör tarafından tercih edilmektedir.

  • Gerek müşteri memnuniyeti gerekse de üretici deneyimi konusunda rehber görevi görür.
  • Üretim alanında sistemin tek bir merkez üzerinden kontrol edilmesini sağlar.
  • Üretim kapsamında yer alan sistemin tamamını ilgilendirdiği için direkt müdahale imkanı sunar.
  • Firma tarafından üretilen ürünlerin daha kaliteli bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olur.
  • Maliyetleri düşürme avantajı ile birlikte fazladan kar etme imkanı sunar.
  • Ürünlerin üretimi konusunda kullanılan kapasitenin her geçen gün artmasına yardımcı olur.
  • Üretim ve genel iş sürecinin çok daha pratik hale gelmesine katkı sağlar.
  • Üretim esnasında meydana gelebilecek hata oranının minimum düzeye inmesini sağlar.